Vårrullar är de små fyllda och friterade rullarna som är vanligt i Filippinerna. Fyllningen i vårrullarna varierar, men det är alltid mycket grönsaker och ofta är de helt vegetariska.
Ingredienser:
Vårrulledeg (köps färdig och finns vanligtvis fryst i asiatiska butiker och välsorterade mataffärer)
Fyllning:
Lök
Vitlök
Morot (eller kålblad och böngroddar)
Fläskfärs
Salt eller buljong pulver
Vitpeppar
svart peppar
mat olja till fritering
Gör så här:
• Låt degen tina
• Skala och finhacka lök och vitlök, finstrimla morot.
• Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och fräs lök, vitlök, och färsen på hög värme ca 3 min. sätta i kryddorna och se till att färsen blir finfördelad. Blanda ner den moroten. Låt svalna.
• Lägg en del av fyllningen i ena hörnet på en degskiva. Vik över hörnet över fyllningen. Vik de två sidorna över fyllningen och rulla ihop. Fukta änden och tryck till så det sitter fast.
• Värm olja i en kastrull. Lägg i 4–5 vårrullar i taget och låt dem fritera tills de får en guldbrun färg, ca 3 min. Låt dem rinna av på ett tätt galler med hushållspapper under eller direkt på papper..
• Servera med stark sötsur sås.
söndag 6 juni 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar